.
Previous
Next

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Σκοπός του έργου είναι η βελτίωση της από κοινού διασυνοριακής παρακολούθησης περιβαλλοντικών δεδομένων και πληροφοριών, η διαθεσιμότητα τους, και η συνεργασία αναφορικά με την πρόληψη των καταστροφών από το σεισμό, τη διαχείριση και τον μετριασμό του σεισμικού κινδύνου, αναπτύσσοντας ένα πλαίσιο εναρμόνισης και συνεργασίας, καθώς και μια νέα Υπηρεσία, βασισμένη σε καινοτόμες λύσεις Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών -ΤΠΕ (ένα Σύστημα Ταχείας Εκτίμησης Ζημιών, μια εφαρμογή για έξυπνα τηλέφωνα -Smartphone, και ένα Εκπαιδευτικό Κέντρο) που ξεπερνά την υφιστάμενη πρακτική στον τομέα της Ετοιμότητας και Απόκρισης σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης από σεισμό

 

 

ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Από κοινού Παρακολούθηση σεισμικών φαινομένων στη περιοχή της Λεκάνης της Μαύρης Θάλασσας

Ανάπτυξη κοινών πολιτικών και στρατηγικών που οδηγούν στην ανταλλαγή δεδομένων, πληροφοριών και αρμοδιοτήτων που αφορούν την εξ’ ολοκλήρου διαδικασία παρακολούθησης των σεισμικών φαινομένων, από τη σεισμική πηγή έως τις προκύπτουσες ζημιές.
.

Ταχεία εκτίμηση των ζημιών που προκαλούνται από τους σεισμούς για τη βελτίωση της ασφάλειας των ανθρώπων και των υποδομών σε διασυνοριακές περιοχές της Λεκάνης της Μαύρης Θάλασσας

Προώθηση της ανταλλαγής δεδομένων και πληροφοριών σχετικά με την έγκαιρη προειδοποίηση του σεισμού, την εκτίμηση των ζημιών και το σχεδιασμό αντιμετώπισης των επιπτώσεων, αναπτύσσοντας ένα σύστημα ταχείας εκτίμησης ζημιών (REDAS) σε συνδυασμό με μια εφαρμογή έξυπνων τηλεφώνων (smartphone) για την ενίσχυση της δημόσιας ασφάλειας παρέχοντας δεδομένα σε πραγματικό χρόνο και το επίπεδο των ζημιών από ένα σεισμικό φαινόμενο.

Εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση του κοινού

Παροχή εκπαίδευσης μέσω του «εκπαιδευτικού κέντρου» (Education Hub) του προγράμματος REDACt για την ευαισθητοποίηση του κοινού και την βελτίωση της απόκρισης τους σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Συνολικός Προϋπολογισμός

974.860,00 €

100%

Συγχρηματοδότηση ΕΕ (ΕΝΙ)

896.871,20 €

92%

Δημόσια Συμμετοχή

77.988,80€

8%

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας ENI «Λεκάνη της Μαύρης Θάλασσας 2014-2020»

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ: 1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020 | ΛΗΞΗ: 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022

Πρόοδος του Έργου
100%
30 μήνες

ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ ΠΑΡΑΔΟΤΕΑ

  • Ένα εναρμονισμένο πλαίσιο (REDA), βασισμένο στη διασυνοριακή ανταλλαγή πληροφοριών
  • Εργαλεία ΤΠΕ για τη διανομή δεδομένων και πληροφοριών σχετικά με τις ζημιές από σεισμούς
    • Σύστημα Ταχείας Εκτίμησης Ζημιών από Σεισμούς (REDAS) Εναρμονισμένοι χάρτες σεισμικού κινδύνου, χάρτες εκτίμησης ζημιών λαμβάνοντας υπόψη διαφορετικά επίπεδα καταστροφών, χάρτες εκτίμησης απωλειών λαμβάνοντας υπόψη διαφορετικά επίπεδα σφοδρότητας, χάρτες εκτίμησης ζημιών υποδομών και δικτύων λαμβάνοντας υπόψη διαφορετικούς τύπους αγωγών.
    • Εφαρμογή έξυπνων τηλεφώνων (REDACt) Ένα αποτελεσματικό και γρήγορο εργαλείο επικοινωνίας, για τη διάχυση της σχετικής πληροφορίας στο ευρύτερο κοινό. Θα υποστηρίζει λειτουργίες «πληθοπορισμου» (Crowd Sourcing) και θα παρέχει επίσης τη δυνατότητα επικοινωνίας (ανταλλαγή μηνυμάτων) σε πραγματικό χρόνο. Επίσης, θα παρέχει τη δυνατότητα κοινοποίησης ενημερώσεων και πληροφοριών έκτακτης ανάγκης με φίλους, συγγενείς κ.λπ.
  • Υπηρεσία REDAS [REDAS.S]
    • Ενσωμάτωση όλων των εργαλείων ΤΠΕ ως μία ενιαία υπηρεσία
  • Εκπαιδευτικό Κέντρο REDACt Εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τη βελτίωση της ικανότητάς του να ανταποκρίνονται σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και τον καλύτερο συντονισμό του με τις αρχές και, συνεπώς, βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της δημόσιας ασφάλειας